Re-integration Quality & Empowerment Stimulation
Actueel
Empowerment
De Methodiek
De Omgeving
Trainingsaanbod
Trainersnetwerk
Publicaties
Contact
Links
Archief
Zoek
19 september: Vierde messengersdag

Empowerende kwaliteit
Na het onderzoek en de theorievorming is de ontwikkeling van het REQUEST meetinstrument voor het vaststellen van de 'empowerende kwaliteit' van een organisatie het sleutelproduct van het project. Op de bijeenkomst van 19 september krijgen de empowermentmessengers te horen hoe het ervoor staat met het instrument.

Methodiek
Het instrument stelt een organisatie in staat om zichzelf onder de loep te nemen. De vraag is in hoeverre er sprake is van een empowerende benadering in het beleid, in de competentie van het personeel, in de bedrijfsprocessen, procedures en (fysieke) toegankelijkheid.

Op al deze terreinen zal het instrument een score geven, daarbij vormen de zes componenten van empowerment het uitgangspunt.

Weerstand in de organisatie
Een tweede onderwerp van betekenis op deze dag is de weerstand die je als messenger kunt ondervinden binnen je organisatie. Empowerend handelen staat nu eenmal nog niet in elke organisatie hoog op de beleidspriorteiten. Hoe ga je om met deze weerstand en hoe kun je juist de empowerende benadering gebruiken om meer aandacht voor dit concept binnen je eigen organisatie?